Doorgaan naar inhoud
Je eerste bestelling plaatsen? Gebruik de code NEW10!
Je eerste bestelling plaatsen? Gebruik de code NEW10!
S.O.S. Buikvet! Waarom buikvet niet altijd zo onschuldig is

S.O.S. Buikvet! Waarom dit niet altijd zo onschuldig is...

Ons ultieme doel bij DJYM is nooit om onze klanten gewicht te doen verliezen, maar om hen meer energie en meer zelfvertrouwen te geven. Je zal ons dus niet horen beweren dat afvallen altijd ‘the way to go’ is. Je goed voelen in je vel: dát is ‘the way to go’. Dit gezegd zijnde, willen we natuurlijk wel vermijden dat je (onbewust) je gezondheid in gevaar brengt. Daarom nemen we met dit blogartikel graag een fenomeen onder de loep waarvan nog veel mensen niet weten dat het een risico kan inhouden: namelijk buikvet – of visceraal vet, om preciezer te zijn. Lees verder om de soorten buikvet te leren kennen, en om te ontdekken waarom een buikje soms niet zo onschuldig is als het lijkt.
[[SPLIT]]

Twee soorten buikvet

Je denkt wellicht: ‘buikvet is buikvet.’ Toch klopt dat niet helemaal. Er zijn namelijk twee soorten: onderhuids vet en visceraal vet. Het eerste type buikvet zit tussen je buikspieren en je huid. Je kunt het letterlijk tussen je vingers nemen, en een chirurg kan het eventueel grotendeels verwijderen door middel van een liposuctie. Het tweede type, visceraal vet, bevindt zich onder je buikspieren. Het zit rond je organen, om ze te beschermen tegen klappen of stoten.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Het gevaar van visceraal vet

Onderhuids vet vormt zelden echt een gevaar voor je gezondheid. Met visceraal vet zit dat wel anders. Wanneer je te veel van dit vet hebt, kan het tegen je organen gaan drukken en je buikwand wat naar buiten duwen, waardoor je buik hard aanvoelt. (Denk aan het bekende fenomeen van de bierbuik.) Bovendien kan een overschot aan orgaanvet een verhoogd risico inhouden op onder meer hart- en vaatziektes en diabetes. En omdat visceraal vet tot slot je hormoonhuishouding in de war stuurt, ga je er almaar meer van opslaan. Gelukkig kun je met het juiste voedingspatroon en voldoende beweging wel degelijk komaf maken met dit gevaarlijke buikvet.
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Meting bij DJYM: je vet in kaart

Bij DJYM beginnen we elk traject niet alleen met een gesprek over je motivatie en je doelen, maar ook met een gedetailleerde meting. Zo krijg je onder meer een indicatie van de hoeveelheden onderhuids vet en visceraal vet die zich in jouw lichaam bevinden. We werken daarbij met een schaal van twintig, waarbij één het minimum is. Benieuwd hoe we vanaf daar verder gaan om jou professioneel te begeleiden? Neem gerust een kijkje tussen de getuigenissen van klanten zoals Louis, Eveline, Lore en Marleen, of vraag het ons gewoon rechtstreeks, tijdens een vrijblijvend gesprek!
[[IMAGE]]

[[SPLIT]]

Vorig artikel Buikvet verbranden? We helpen je aan een mooi resultaat!

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden